top of page

İyi bir lider olarak saygı kazanmak mı istiyoruz..? İşte 8 basit ipucu!


1) Ekibimize saygı

Ekibimizdeki her bir kişi bizim saygı duymamız gereken bireylerdir. Hem kişisel hem de profesyonel anlamda çalışma ilişkilerimizi geliştirmek için onları takdir ettiğimizi göstermeliyiz.

2) Olumlu bir tutum sergileyin

“Kötü Patron” algısından kaçının! Bu durum çalışan açısından oldukça zararlıdır. Önemli olan takımı motive edebilmektir.

3) Kendi hatalarını itiraf

Hatalar olur; sonuçta hepimiz insanız. Eğer hata yaparsan, en azından hatanı itiraf etmeye cesaret et ve düzeltmek için gerekli adımları atmaya başla. Takımın bunu gördükçe sana daha fazla saygı duyacak ve benzer bir durumda onlardan beklediğin davranışla ilgili iyi bir örnek oluşturmuş olacaksın.

4) Başkalarının hatalarını affetmek

Hata yapmak dünyanın sonu değildir. Ekibinizin bir üyesi bir hata yapar ise ona bunu çözmesi için bir fırsat sunabilirsin. İnsanları kendi konfor bölgesi dışında bir tarafa ve yaratıcı düşünmeye teşvik etmek istiyorsak hataların yeni bir alana girmenin bir parçası olduğunu kabul etmeliyiz.

5) Açık kapı politikası

Çalışanlarınız sorunları ile ilgili size gelebilmeli ya da yardıma ihtiyacı olduğunda her zaman onlar için açık bir kapı olduğunuzu bilmeleri çok önemlidir. Eğer ofis dışında olduğunuz durumlar oldukça fazla ise, e-posta veya telefon ile ulaşılabilir olmanız önemlidir.

6) Çalışanları dinlemek

Çalışanlarınız yanınıza geldiklerinde yada sizinle iletişim kurduklarında tüm dikkatinizi vererek gerçekten ne söyleyeceklerini dinleyin. Onlar öneriler ile gelirse bunları alın ve mümkünse deneyin.

7) Ulaşılabilir olmak

Ekibinle dost olmak zorunda değilsin, ama onların saygısını kazanmak için en azıdan ulaşılabilir ve pozitif olmalısın. Buna otoriteni koruyarak dostane bir ilişki kurarak başlayabilirsin.

8) İyi işi takdir et

Eğer birisi özellikle iyi bir iş yaptıysa, bunları fark edip, gerektiğinde onu ödüllendirmelisin.

Çeviri: Ceyda Özkan Arıcan

Kaynak: http://theundercoverrecruiter.com/earn-respect-leader/

Öne Çıkanlar
Son Yayınlananlar
Etiketlere Göre Arama
bottom of page