top of page

Mükemmel Ekibi Birlikte Kuralım.

Her işletme günümüzde başarılı olmak adına departmanlar, bölümler ve ekipler halinde çalışıyor. bu kimi zaman Satış ekibi, kimi zaman Lojistik ekibi, kimi zamansa Üretim ekibi gibi bir çok farklı fonksiyonu veya ortak amacı gerçekleştirmek üzere kurulmuş ekipler her zaman çok da verimli olamıyor. Hatta bzen bu ekiplerin performans düşüklükleri veya kötü performansları işimize, maddi zarar, insan kaybı, müşteri kaybı, zaman kaybı gibi zararlar veriyor.

Gelin bu ekiplere, onların klasikleşmiş üyelerine ve verimli ekibi kurmak adına neler yapılması gerektiğine birlikte bakalım. Uluslararası ölçekte örnek aldığımız Performia firması tarafından hazırlanmış görsel anlatımla sizlere durumu izah etmek isteriz.

 

1.Çalışkan

Hem görevinin farkında, hem nereye gitmesi gerektiğini biliyor, hem de var gücüyle kurumun başarılı olması için özverili bir şekilde çalışıyor.

Sorumluluk almaktan çekinmiyor, takımında sürekli yardımcı olmaktan erinmiyor

 

2.Hevesli

Yüksek verimde çalışan, iyi niyetli, çalışmaya hevesli, öğrenmeyi ve gelişimi seven bir takım üyesi.

Eğer doğru yönlendirilirse ve eğitilirse gelecekteki çok iyi bir "Çalışkan" haline gelebilir ve yüksek performans gösterebilir.

 

3.Verimsiz

Aslında yardımcı olmak istiyor, niyeti var birşeyler yapmaya fakat çabaları işin sonucuna pek birşey katmıyor.

Aklı biraz iki karış havada, ve belki de farklı işler yapmaktan motive oluyor, farklı hayalleri var.

 

4.Potansiyel Sabatör

Biraz arafta kalmış bir çalışan. Birgün yardımcı oluyor, birgün morali bozuk oluyor ve hiç bir işin ucundan tutmuyor. Birgünü diğeri tutmuyor ve iş konusunda henüz kararsız.

Bu haliyle diğerlerini de kötü etkiliyor, takım arkadaşları onun negatif halinden kolayca nem kapabiliyor ve bu belirsiz hali ekibi demotive edebiliyor.

 

5.Sabatör

İşe destek olmadığı gibi köstek oluyor. Aktif bir şekilde işin kötüye gitmesi için ekibi ve iş ortamını sabote ediyor.

Öte yandan ekip arkadaşlarına iyi görünmek adına "Sosyal bir Maske" takarak işi bozan yönünü saklamaya ve kuruma düşman tavırlarını perdelemeye çalışıyor.

Farkına varılmazsa tüm ekibi ve işi dağıtacak kadar tehlikelidirler ve iş, müşteri kayıplarına neden olurlar.

 

Güç Bela İlerleyen bir Ekip

Tüm ekip 5 farklı niyette ve performansta çalışanlar ağır aksak, güç bela ilerlemeye çalışıyor ve bu yolun çok da uzun sürmeyeceği belli.

Birileri sürekli çalışıp, diğerleri yan gelip yattığında ya da ekibi, işi sabote ettiğinde ekip ve kurum içinde ciddi rahatsızlıklar takiben toplantılar ve bitmek bilmeyen sorunlar doğuyor. Bu sarmal ise çöküşle sonlanıyor.

 

Verimli Ekip Tasarımı ve Kuruluşu

Entek İnsan Kaynakları olarak danışmanlarımızla bu tür örneklerle 2009 senesinden bu yana her seferinde karşılaşıyoruz. Hiçbir kurum mükemmel değil ve bahsi geçen karakterler neredeyse her işletmede var.

Bizler öncelik birebir görüşmeler, testler, takım analizleriyle sizler için ekibin Performans Haritasını çıkartıyoruz. Nerede ne aksaklık var, kim hangi rolü oynuyor raporluyoruz. Sonrasında ise Verimli çalışacak ekibi tasarlayarak kurmanıza yardımcı oluyoruz.

 

Performans Ekipleriyle Başarı Mümkün

Performans ekibi için,

  1. Doğru insanların seçimi,

  2. Ekip rollerin doğru kurgulanması

  3. Ekip liderliğinin oluşturulması

  4. Takım çalışmasında 12 adım sürecinin hayata geçirilmesi

  5. Ekibin düzenli koçluk ve mentörlük alması

  6. Ekip performansının izleme kriterlerinin (Anahtar Performans Göstergeleri-KPI) oluşturulması

  7. KPI'ların izlenmesi için dijital entagrasyon

süreçlerinin tamamlanması gerekiyor. Bizler de danışmanlarımızla şimdiye dek onlarca firmada yaptığımız gibi sizlere bu konularda yardımcı oluyor. profesyonel araçlarımızı ve tekniklerimizi sizin hizmetinize sunuyoruz.

Ücretsiz analiz ziyareti, daha fazla bilgi ve referanslarımızı görmek için bize ulaşın.

Performia tarafından hazırlanmış videoya bu adresten ulaşabilirsiniz.

Entek İnsan Kaynakları AŞ.

Ataşehir/İstanbul

Öne Çıkanlar
Son Yayınlananlar
Etiketlere Göre Arama
bottom of page