top of page

Adaylara Mülakat Tüyoları


Mülakat sırasında adaylara sorduğumuz bazı sorular çoğu aday için genel mülakat soruları olarak görünüp, ciddiye alınmayan sorular haline gelebiliyor. Bu hataya düşmemek çok önemli.

Örneğin:” Kendinizden biraz bahseder misiniz?” sorusu bir işe alım yöneticisi tarafından size sorulduğunda burada adayın vereceği cevap, görüştüğünüz bir iş için ideal aday olmanızı sağlayacak becerilerinizi, deneyimlerinizi ortaya çıkarmak için iyi bir fırsat olacaktır.

Ne yapılmamalı?

Çok fazla aile, hobiler vb. şeylerden bahsetmek işe alımcının sizi değerlendirirken ilk etapta duymak istemediği şeyler olabilir. Ya da mevcut işinizdeki sorunlar, eski veya mevcut yöneticiniz hakkındaki olumsuz yorumlarınız buna örnek olarak gösterilebilir. Bu tepkiler o pozisyon hakkında o kadar ciddi olmadığınızı şuan ki kötü işinizden kurtulmak için bir fırsat olarak değerlendirebilir.

Ne yapılmalı?

Böyle bir soruya genelde verilecek cevap, neden uygun olduğunuzu ve niçin bu işi istediğinizi açıklamak olabilir. Bunu doğru yapabilmek için;

  • İş ilanının ayrıntılarına ve

  • Firmanın araştırılmasına hazırlanmanız gerekecektir.

Sonra nitelikli olduğunuzu gösteren güçlü yönlerinizden ve uzmanlıklarınızdan bahsedebilirsiniz. İşe başvurma nedeninizi;

  • Deneyimlerinizi geliştirme,

  • Ek sorumluluklar edinebilme,

  • Kariyerinizle ilgili bir motivasyondan bahsederek anlatabilirsiniz.

Güçlü örnek cevaplar

“ 4 yıldır Servis Mühendisi olarak çalışıyorum, sorumlu olduğum müşterilerin servis zamanlarını takip eder, doğru planlama ile ekibimi firmalara yönlendirebilirim.”

“Bu deneyimde kariyerimin bir sonraki adımını atma fırsatını arıyorum. Sizin ki gibi çevreyi geliştirebilen yöntemleri uygulayan bir organizasyonda bunu yapmaktan mutluluk duyarım.”

“3 yıldır Yönetici Asistanı olarak görev yapıyorum. Mevcut pozisyonumda 5 yöneticinin takvim, toplantı ve seyahat planlamasını yapıyorum. Yazışmaları, sunumları ve raporları hazırlamaya yardımcı oluyorum.”

Cevaplarınızı verirken zamanınızı doğru yönetip karşınızdaki kişiyi sıkmamaya gayret edin. Önemli olan her şeyi söylemek değil ilgiyi arttıracak doğru ayrıntıları vermektir.

Comments


Öne Çıkanlar
Son Yayınlananlar
Etiketlere Göre Arama

Bekleriz...

Barbaros mahallesi,

Begonya Sk. No:1/2

Nida Kule

Batı Ataşehir/İstanbul

Arayın,

T:  0543 833 07 45

Bize Yazın

ik@entekik.com.tr

 

ENTEK , İşkur’un denetiminde 25.07.2011 tarihli 481 No’lu lisans sahibi özel istihdam bürosudur. 4904 sayılı Kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınması yasaktır.

© 2014 Entek İnsan Kaynakları, Eğitim Hizmetleri, Danışmanlık AŞ.

  • LinkedIn App Icon
  • Wix Facebook page
  • Google+ App Icon
  • Wix Twitter page
bottom of page