İşletmenizin Performansını Arttırmak için 5 Temel Öneri
İşletmemizde, firmamızda, örgütümüzde işgörenleri ekipler halinde veya bireysel olarak motive edilmeleri, desteklenmeleri ve yönlendirilmeleri gerekebilir. Bunu ne için yapmalıyız, toplam şirket performansının yükselmesi ve ilerlemesi için yapmalıyız; bu makalede kısaca değinmeye çalışacağız.
Değerlendirmeyi ve geliştirmeyi; hangi çalışanlara ve hangi bölümlere yapacağımızın kararını da somut veriler üzerinden yapabiliriz. Dikkate alacağımız veriler ve izleyeceğimiz yöntem adına aşağıdaki 5 madde baz alınabilir:
İşgören Performansını Değerlendirmek,
Yüksek Performansı Ödüllendirmek,
Eğitim ile Gelişimi Sağlamak,
Kariyer Planlaması ile Gelişimi Sağlamak,
Kontrol ve Denetleme Mekanizmaları Kurmak
Detaylarına özetle girecek olursak bu 5 maddeyi de aşağıdaki gibi açıklayabiliriz:
Performans Değerleme: İşletmede etkin kullanılan Performans Değerleme Sistemi bulunmalı ve hem İşverenlere bilgiler ulaşmalı, hem de İşgörenlere aktif geri bildirimler iletilmelidir.
Ödüllendirme: Bir strateji belirlenmeli, politikalar oluşturulmalı işletmenizde ödüllendirme sistemi kurulmalıdır. Amaç istenilen hedeflere ulaşabilmek aynı zamanda istenilen tavır ve davranışların, kültürün şirket içerisinde oluşmasını sağlamak ve sağlamlaştırmak adına.
Eğitim ve Geliştirme: Hem şirkete bağlılığı artırmak, hem nitelikli insanları çekebilmek, çektiğiniz işgörenleri elinizde tutabilmek ve performansı artırmak için yapılmalıdır.
Kariyer Planlama ve Geliştirme: Bireysel olarak her bir çalışanın kariyer planlaması yapılmalı işgörenlerin beklentileri öğrenilmeli ve beraberce gerçekçi bir planlama yapılmalıdır. Kişi takvim sürecince bu konuda teşvik edilmeli cesaretlendirilmelidir.
Disipline Etme: Performansı her türlü desteğe rağmen yükselmeyen hatta düşen, işletme kültürü ve kurallarına uygun davranmayanlar için uygulanmalıdır.