top of page

4 Soruda Kendinizi Tanıyın-1


1-İçe mi Dışa mı dönüksünüz ?

İçe dönüğüm, sosyal ortamlarda çok vakit geçirdiğimde enerjim düşer ve kendi kendime kalıp enerjimi toplamam gerekir. Az sayıda ama çok iyi arkadaşlarım vardır.

Dışa dönüğüm, uzun süre yalnız kalmayı sevmem. Etrafımda insanlar olsun, kalabalıklar içinde olayım, konuşayım, paylaşayım isterim.

2-Sezgisel misiniz, Gerçekçi mi ?

Sezgiselim, her zaman büyük resmi görmeye çalışırım. Sürekli kafamda kurgular yapar, geleceği tahmin etmeye çalışır, hep bir kaç adım sonrasını düşünürüm. Gelecekteki olası fırsat ve tehditleri konuşmayı severim.

Gerçekçiyim, şimdi ve burada olmayı, ayaklarımın yere basmasını severim. Büyük resmi değil, detayları görmeyi isterim. Yüzyüze birebir iletişimi ve veri almayı, gerçekleri öğrenmeyi isterim. İşe yarayacak, doğru ve gerçek kanıtlanmış bilgiler hoşuma gider, hayaller değil.

3-Düşünen misiniz, Hisseden mi ?

Düşünenim, mantık çerçevesinde hareket eder, kararlarımı objektif değerlendirmelere göre veririm. Akılcı davranmayı severim, rasyonelim. Kanıtlanmış yöntemleri ve prensipleri uygulamayı severim.

Hissedenim, benim için ilişkiler önemlidir. Kararları kalbimle, hislerimle ve diğerlerine yaratacağı etkiye göre veririm. Objektif değil subjektif düşünürüm, etrafımdaki insanların nasıl etkilenecekleri benim için prensiplerden daha önemlidir.

4-Yargılayan mısınız, Kabul Eden mi ?

Yargılayanım, işlerin orta yerde dağınık durmasını sevmem, karar vermeyi veya plan yapmayı dağınıklığa tercih ederim. Kararlı ve odaklı olmayı severim, hızlı hareket edip sonuç almak tam bana göredir. İnsanlar bana iş bitirici de derler.

Kabul edenim, plan yapmayı sevmem daha çok olayları akışına bırakmayı severim. Her zaman seçeneklerim olsun isterim ve kendimi bir planla sınırlamak istemem. Akışı görmek, akış içinde oluşan yeni durumları gözlemleyerek, gerekli tüm bilgiye ulaşarak süreç içerisinde karar vermeyi severim. İnsanlar bana uyumlu, rahat ve spontane derler.

Öne Çıkanlar
Son Yayınlananlar
Etiketlere Göre Arama
bottom of page