top of page

Potansiyele Ulaşmak Nasıl Mümkün Olabilir?

Kendimizde, ailemizdeki bireylerde, ekip arkadaşlarımızda potansiyel arar dururuz, ararız tabi ama bir bakalım nedir bu potansiyel? Kelime anlamı şöyleymiş; Potantia kelimesinden türetilmiş, güç ve yetenek anlamına gelen, kısacası bir durumu eylemi geliştirme kapasitemiz.

Birçok şey de ne kadar yetenekli olduğunuzu bilmek güzel olabilirdi. Bunu gerçekte bilemeyiz fakat doğru ortamlarda onu tanıma ve geliştirme fırsatı yakalayabiliriz.

Örneğin: Bir işe başladığımızda bu işin yeteneklerimizin çok altında bir iş olduğunu düşünmeye başlayıp bundan sıkılabiliriz. Bu aşamada; yöneticilerimizden ya da bir danışmandan değerlendirme alıp hayal ettiğimiz noktaları gözden geçirme imkanı bulabilmek bir fırsat olabilir. Gerçekten ne istediğimizi bilmek ve buna gerçekçi yaklaşabilmek bizi gereksiz hayallere kapılmamızdan korur.

Kendinize şunları sorabilirsiniz:

  • Bu iş benim için ne ifade ediyor?

  • Değişimden beklentim nedir?

  • Bu işe sahip olmam neyi değiştirecek?

  • Bu işin sonunda ne olmasını istiyorum?

  • Bunu yapamayacağımı düşünmeme sebep olan ne?

  • Bunu başka nasıl yapabilirim?

Gibi sorularla sizin için önemli olan amaç ve hedeflere daha çok yaklaşır ve daha derindeki amaçlarınızın gelişmesini sağlayabilirsiniz.

Kendimize sınır koymamızdaki bir diğer konu ise küçük düşünmemizdir. Bu şekilde hayalleri sınırlandırmak oldukça basit olduğundan bu seçeneği seçmemiz kolaylaşır. Basit gibi görünen dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Türümüzün en büyük avantajı içsel olarak bir şeyleri güçlü bir şekilde betimleyebilmemiz sebebiyle aksiyonlarımızı hayallerimize göre düzenleyebilme ve gerçekleştirme gücüne sahip olmamızdır. Mevcut potansiyelimiz geliştirmek için bu yolu tecrübe etmeyi deneyebiliriz.

Öne Çıkanlar
Son Yayınlananlar
Etiketlere Göre Arama
bottom of page